STREET ART
FIETSTOUR

Eindhoven heeft vanaf begin jaren 80 een rijke graffiti en Street Art historie en heeft inmiddels wereldwijd bekendheid verworven met één van de grootste jaarlijks terugkerende graffiti festivals van Europa: “Step in the Arena”.

15 kilometer kunst

Geniet van de stad Eindhoven en al het moois dat Eindhoven te bieden heeft op het gebied van graffiti en Street Art. Ontdek urban Eindhoven tijdens deze 3 uur durende tour. Deze tour is een samenwerking van City Tours Eindhoven en Can Gallery.

Ontdek het beste wat Eindhoven te bieden heeft op het gebied van graffiti en street art. Deze tocht per (huur)fiets brengt ons langs de beste en mooiste hotspots in de stad. Onder leiding van een deskundige gids fiets je een zorgvuldig uitgestippelde route van ca. 15 kilometer. Je komt op diverse bekende en minder bekende spots in Eindhoven maar ook op “duistere” plekken waar je normaal gesproken niet snel komt.

streetart_tour_eindhoven-03
streetart_tour_eindhoven-01

Strijp-S en Woensel West

Eindhoven heeft heel wat interessante plekken waar de mooiste graffiti, muurtekeningen en andere werken te vinden zijn. We beginnen op het hippe Strijp S met onder andere één van de grootste werken van maar liefst ca, 140 meter lang en 8 meter hoog! Daarna gaan we naar Woensel west waar we langs de mooiste werken komen die zijn aangebracht op de nieuwe huizen in deze bijzondere, hippe en kleurrijke volksbuurt.

De Berenkuil

Natuurlijk mag het meest bekende Street Art gebied van de wereld niet ontbreken ; De Berenkuil
Hier kan je zonder toestemming en helemaal legaal Street art en graffiti maken. Maar let wel op! Ook hier gelden regels! Hier zijn de allermooiste werken te vinden die dagelijks kunnen wisselen. Het is in deze wereld “not done” om over elkaars werk heen te spuiten maar in de Berenkuil is dit juist de bedoeling. De mooiste werken blijven hier het langst zichtbaar.

streetart_tour_eindhoven-02
streetart_tour_eindhoven-04

Centrum

Na de indrukwekkende Berenkuil gaan we het centrum in en bewonderen we , soms met de fiets in de hand, de muurschilderingen en graffiti werken. We komen door achteraf straatjes en tunnels waar je normaal gesproken aan voorbij gaat. We stoppen onderweg voor een hapje en een drankje (niet inclusief) en we bewonderen het nieuwste Street art hotel van de stad. Natuurlijk mogen alle kunstwerken met een relatie tot onze voetbalclub PSV niet ontbreken in deze tour en zo kom je dus vanzelf ook bij het prachtige Philips Stadion terecht, dat nog steeds midden in een woonwijk is gelegen. Waar zie je dat tegenwoordig nog?

We eindigen onze tour op Strijp-S in dé graffiti en street art shop van Eindhoven, Can Gallery. Hier maak je kennis met de eigenaar Patrick die alle nog onbeantwoorde vragen met plezier zal beantwoorden.

Meenemen
Eigen fiets, ov fiets of hotelfiets
Huurfiets boekbaar tijdens het boekingsproces

Inclusief

  • Bezoek aan de belangrijkste Streetart locaties van Eindhoven
  • 3 uur durende tour onder begeleiding van een deskundige lokale privé gids (taal Nederlands/Engels)
  • Meet & Greet met een street art artist
  • Maximaal 20 personen per groep
  • Poncho en schoenenhoes bij regen
  • Individueel draadloos audio systeem

 

Exclusief

  • Drankje en hapje onderweg tijdens korte stop
  • Verzekeringen
  • Huur vervoermiddel naar keuze (optioneel bij te boeken)
  • Diefstal/schade verzekering vervoermiddel (eigen risico).

Startlocatie
Cyklist wielercafé, gasfabriek 3 (NRE terrein). Dit is tevens het adres voor de huurfietsen. 

Belangrijk
Deze tour eindigt om 17.00 uur op Strijp-S in Can Gallery (Graffiti/Street art/Workshop) in het Urban Shopper winkelcentrum. Je kunt met de gids mee terugrijden of op eigen gelegenheid nog in het hippe Strijp-S blijven en de huurfiets uiterlijk om 20.00 uur inleveren (in de winterperiode om 18.00 uur). De afstand naar het startpunt is 3 km. 

 

Meer weten? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via info@cangallery.nl of vul het contactformulier in op deze site.